chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зібрали 480 тисяч гривень для постраждалих у Японії

05 квітня 2011 о 16:27

На національному рахунку Червоного Хреста України, який був відкритий для збору допомоги потерпілим від землетрусу в Японії, вже 480 тисяч гривень.

Про це сьогодні на прес-конференції у Донецьку повідомила заступник голови Донецької обласної організації Червоного Хреста Ольга Заворотинська, пише «Острів».

Вона також відзначила, що збирати речі для допомоги японцям недоцільно через тривале і проблематичне транспортування, а тому такий збір не оголошувався. Збирають лише кошти.

За словами пані Заворотинської, статистика свідчить, що серед тих, хто надав грошову допомогу, дуже багато пересічних громадян, які перераховують від 10 до 50 гривень. Але їхня кількість обчислюється тисячами.

«Найбільше пожертвування – 6 тисяч гривень від підприємства «Донецьк Мотор». Інші підприємства перераховували тисячу, півтори, дві. Але тисячі людей жертвували невеликі суми. Це говорить про те, що найпростіші люди, не маючи великих грошей все-одно проявляють чуйність та прагнуть надати посильну підтримку і допомогу», — сказала Ольга Заворотинська.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути