chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра над Західною Україною літатимуть винищувачі

05 квітня 2011 о 16:01

Завтра в небі над Західною Україною, відповідно до планів бойової підготовки повітряних сил Збройних Сил України, літатимуть винищувачі 114-ї бригади тактичної авіації.

Про це ZIK повідомили в західному регіональному медіацентрі Міністерства оборони України.

«Тренувальні польоти дозволять нам підготуватись до бойового чергування по захисту повітряного простору нашої держави, – розповів заступник командира 114-ї бригади тактичної авіації з льотної підготовки підполковник Сергій Васильєв. – Під час польотів льотчики відновлять свої навички та відпрацюють деякі важливі елементи сучасного повітряного бою. Також під час польотів буде проведено налаштування та перевірка навігаційних та спеціальних приладів спостереження і керування польотами».

Загалом заплановано 14 польотів винищувачів як вдень, так і вночі. Зміна триватиме з 15:30 до 22:00 6 квітня. На проведення цих тренувань вже виділено необхідну кількість пального та інших ресурсів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути