chrome firefox opera safari iexplorer

Калуш відтепер — місто найбільш масового танцю

28 травня 2011 о 18:30

Натанцювали на рекорд. Понад півтори тисячі учасників одночасно закружляли у вальсі. Попередній рекорд належав киянам, торік у червні свінг станцювали 1300 осіб.

“Взагалі чому обрали вальс? Тому що він контрастує на тлі сучасної хвилі танцювання. Є контраст класики, краси, грації, елегантності та вишуканості. У нас є списки, за якими проводився підсумок. І от наша цифра — 1600”, — розповідає хореограф, ініціатор рекорду Юрій Косович.

Музичним супроводом стала впізнавана мелодія, улюблена багатьма поколіннями шанувальників кінематографу — саундтрек з фільму “Мій лагідний і ніжний звір”. Хореографи поставили спрощений варіант віденського вальсу — доступний навіть для тих, хто ніколи раніше не танцював. Готувалися до рекорду на майстер-класах два місяці.

“Працювали всюди, де тільки могли і коли могли, з певними групами людей. Десь 20, десь 50, десь 100, а десь 10. І ось так, по крупинці, ми зібрали. У нас танцювали люди від 6 до 80 приблизно років. Основна маса танцюючих, звичайно, це школярі та студенти”, — каже Юрій Косович.

Серед рекордсменів — кількасот випускників. Свій останній шкільний вальс, який перетворився на перший рекорд, вже колишні школярі практикували на уроках фізкультури. Конкуренцію їм цілком сміливо складала досвідчена малеча. Для 10-річної Христі мама навіть перешила власну весільну сукню. У ній дівчинка, наче маленька принцеса, яка потрапила на великий бал.

“Я вмію танцювати вальс вже 4 роки. Я танцювала вже давніше, ходила на бальні танці”, — каже учасниця рекорду Христина Плюшко.

“Я займаюся вже 4 роки танцями. Мені подобається танцювати всі танці, які ми вчили”, — сказала учасниця рекорду Ганна Витак.

Зупинятися на досягнутому танцівники не збираються. У планах — ще два масштабні танцювальні проекти.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути