chrome firefox opera safari iexplorer

На Алеї Зірок у Києві з'явилися нові зірки

30 травня 2011 о 10:50

У Києві на День столиці на Алеї Зірок, розташованій біля Пасажу, увічнили імена естрадних діячів — народної артистки України Таїсії Повалій та народного артиста Росії Ігоря Крутого.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Київської міської державної адміністрації, у церемонії вшанування номінантів акції Зірка України взяв участь голова КМДА Олександр Попов.

За його словами, «на цій Алеї з`являються імена великих людей, художників, які подобаються киянам, які є друзями міста і якими ми пишаємося».

«Мені приємно вітати номнантів акції Зірка України. Безперечно, не викликає сумнівів той факт, що ці люди гідні того, щоб їхні імена викарбували на Алеї Зірок», — сказав Попов.

Акція Зірка України заснована в 2001 році і проходить за підтримки Міністерства культури України. Переможців акції визначає Вища Академічна Рада, яка складається з провідних діячів України на чолі з Героєм України Леонідом Кравчуком.

У цьому році номінантами акції були визнані Ані Лорак, Руслана, Лариса Доліна, Міка Ньютон, Ірина Білик, Володимир Гришко, Валерій Меладзе, Андрій Данилко, гурт Океан Ельзи та інші відомі особистості.

 

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути