chrome firefox opera safari iexplorer

На Чернігівщині триває автопробіг до Дня Перемоги

09 травня 2011 о 09:00

На Чернігівщині триває автопробіг у числі 50 екіпажів, присвячений 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Як повідомляється, учасники автопробігу стартували з Красної площі обласного центру.

У триденному пробігу місцями бойової слави беруть участь близько 50-ти екіпажів, прикрашених георгіївськими стрічками. 100-кілометровий маршрут проляже лісовими та польовими дорогами Чернігівського, Городнянського та Щорського районів.

Учасники автопробігу привітають місцевих ветеранів та вшанують пам'ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни. Крім того, вони заявили про готовність, за потреби, впорядкувати місця поховань, відремонтувати пам'ятники та прибрати прилеглі території.

Завершиться автопробіг 9 травня у місті Щорс.

Захід організовано Чернігівським позашляховим клубом «eXtremal».

Нагадаємо, 8 і 9 травня світ відзначає День пам'яті і примирення як данину пам'яті всім жертвам Другої світової війни.

Як повідомлялося, у Києві параду військ і огляду техніки 9 травня не буде. В містах-героях (Київ, Одеса, Севастополь, Керч), а також у Львові, Вінниці, Дніпропетровську та Чернігові буде лише урочиста хода зведених батальйонів військ гарнізону і військових оркестрів.

Також у всіх цих містах пролунають святкові феєрверки.

 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути