chrome firefox opera safari iexplorer

На Київщині пройде зліт туристів

12 травня 2011 о 11:19

13-15 травня відбудеться ХІV-й відкритий зліт туристів Києва, присвячений 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації.

Місцем проведення зльоту стане Державний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році», що в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області.

За інформацією організаторів, відкритий зліт туристів, який проходитиме у Києві 14-й рік поспіль, став невід'ємною складовою розвитку спортивно-оздоровчого туризму в столиці.

Щорічне проведення цього заходу сприяє підготовці багатьох професіоналів у різних видах спортивно-оздоровчого туризму.

14 травня об 11.00 відбудеться урочисте відкриття зльоту з покладанням квітів до меморіалу визволителям Києва з вшануванням полеглих в боях.

Після урочистого відкриття зльоту всі бажаючи зможуть відвідати діораму «Битва за Київ 1943 році», а об 11.30 розпочнуться змагання з техніки пішохідного, водного, гірського та велосипедного туризму.

У цей же день на центральній поляні о 20.00 — навколо туристського багаття розпочнуться різноманітні туристські конкурси та концертна програма за участю бардів і учасників зльоту.

15 травня о 12.00 відбудеться урочисте закриття зльоту і нагородження його переможців та призерів.

 

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути