chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року у Криму відпочила рекордна кількість туристів

03 жовтня 2012 о 11:20

За дев'ять місяців поточного року в Криму відпочило 5,7 млн туристів, що на 7,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як зазначив міністр туризму АР Криму Олександр Лієв, «це вже на сьогодні рекорд, тому що така кількість туристів відвідала Крим за весь минулий рік». Росіяни у поточному році склали 25% всіх туристів, у минулому році був 21% від загальної кількості. В цілому кількість гостей з РФ збільшилася з 1,42 до 1, 52 млн.

Серед інших туристів з країн СНД можна виділити білорусів — їх частка склала 2% серед усіх туристів. У Мінтуризму автономії провели опитування і сказали, що 82% туристів хочуть повернутися до Криму знову, а тільки 3% цього категорично не бажають.

Серед іншого цікавої статистики варто відзначити, що 56% туристів відпочивали у поточному році сім'ями, а 59% туристів надалі вважають Крим місцем пляжного відпочинку (торік таких було 65%).

Глава відомства відзначив і той факт, що вперше за 20 років спостерігається збільшення кількості людей, що приїхали на півострів з метою лікування.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути