chrome firefox opera safari iexplorer

Пісенний конкурс «Євробачення» розпочинається сьогодні

07 травня 2011 о 12:04

Урочисте відкриття Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2011», який цього року пройде в Дюссельдорфі, відбудеться в музичному планетарії Tonhalle на березі Рейну в суботу. Про це йдеться в офіційному повідомленні, розісланому піар-службою конкурсу до акредитованих ЗМІ.

Як зазначається в листі, «старт останньому тижню конкурсу дадуть мер Дюссельдорфа Дірк Елберс і виконавчий супервайзер „Євробачення“ Джон Ола Сенд, які офіційно привітають представників делегацій 43 країн-учасниць в Tonhalle — планетарії, який перетворитися на цей вечір у концертний зал».

Усі 43 делегації в повному складі рушать до Tonhalle, де пройдуть червоною доріжкою, а зніматимуть їх 1200 журналістів — саме стільки спеціальних браслетів видається для преси", повідомляє РІА «Новости».

Півфінали і фінал «Євробачення-2011» пройдуть на території стадіону Arena 10, 12 і 14 травня.

Крім того, перед кожним шоу відбудуться генеральні репетиції, на які також можна потрапити за квитками.

Нагадаємо, українська конкурсантка Міка Ньютон з піснею «Ангел» виступить у другому півфіналі, 12 травня, під номером 6. Супроводжуватиме пісню пісочна анімація Ксенії Симонової.

«Євробачення» проходить у Німеччині вперше за 28 років завдяки німецькій співачці Лені Майєр, яка торік посіла перше місце на конкурсі в Осло.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути