chrome firefox opera safari iexplorer

Продуктовий кошик в Іспанії дешевший, ніж в Україні

12 травня 2011 о 11:43

Кореспонденти Українських національних новин провели цікаве дослідження із порівняння вартості продуктів в Іспанії та Україні.

Як повідомив із Мадрида кореспондент УНН, основні продукти харчування в Іспанії коштують дешевше, ніж в Україні.

Наприклад, картопля коштує близько 6 грн/кг, а в Києві на риках та в магазинах вартість цього продукту починається від 9 грн/кг. На 35% дешевше можна купити в Мадриді моркву — 9 грн/кг (у Києві ціна стартує від 12 грн/кг). Цибулю іспанці купують майже за 6 грн/кг, а українці — від 10 грн/кг. Дешевша у іспанців і капуста — від 9 до 11 грн/кг, а українці купують цей продукт за 15 -20 грн/кг.

Мінімальна ціна помідорів в Іспанії стартує від 12 грн/кг і може сягати 46 грн/кг залежно від сорту, а в Україні — від 22 до 54 грн/кг також залежно від сорту. Огірки в обох країнах коштують майже однаково: в Іспанії — 23 грн, а в Україні — 21 грн/кг.

Що стосується фруктів, то в Україні іспанські апельсини коштують 17-20 грн/кг, тоді як там – 6 грн/кг. Банани іспанці купують по 12 грн/кг, а українці — по 15. Груші в Іспанії по 18 грн/кг, а в Україні — по 35 грн/кг.

Дешевший в Іспанії і цукор — 9 грн/кг, в Україні — від 10 грн. Трохи дорожчі в іспанців макарони – від 8 до 10 грн, у нас — від 7 грн/кг. Рис в Іспанії коштує від 7 грн, а в Україні його ціна стартує від 11 грн/кг.

Дорогий в Іспанії хліб (4,5 – 6 грн), тому місцеві жителі здебільшого купують багети.

Що стосується м'яса, то вартість свинини на ринках та магазинах Мадрида становить 40 грн/кг, а українці купують це м'ясо майже за 64 грн/кг.

20 червня

Інші дати
Народився Олександр Лазаревський
(1834, с. Шевченкове, Сумська область – 1902) – український історик, генеалог. Автор близько 450 праць і статей переважно з історії Лівобережної України – «Малоросійські посполиті селяни», «Павло Полуботок», «Полтавщина в 17 ст.». 
«Математика, медицина, фізика, механіка, музика зі своїми сестрами — чим глибше їх пізнаємо, тим сильніше палять серце наше голод і спрага.» (Григорій Сковорода)
Розгорнути
Народився Антон Думанський
(1880, Росія - 1967) – вчений-хімік, один з основоположників колоїдної хімії. В 1904 році організував в Києві першу лабораторія колоїдної хімії, ввів в колоїдну хімію фізичні методи дослідження.  
Розгорнути