chrome firefox opera safari iexplorer

Українці витрачають в онлайн-магазинах 600 мільйонів гривень на рік

06 грудня 2011 о 11:58

Скуповуватись через мережу Інтернет в онлайн-магазинах значно дешевше, ніж у реальних. Попри це, на сьогоднішній день лише 8% українців купують товари та послуги через Інтернет.

У свою чергу, соціологи прогнозують, що до 2020-го року вже кожен другий українець стане постійним клієнтом онлайн-магазинів, з'ясували журналісти ТСН.

Лише за поточний рік продажі товарів через Інтернет зросли на третину. Щороку населення купує онлайн більше, як на 600 мільйонів гривень. Разом із тим, падає збут у магазинах реальних — у середньому на 25% відсотків за рік. Водночас, їх власники загрози для бізнесу не вбачають, так як самі в майбутньому планують перейти в Інтернет.

У перспективі, власники магазинів реальних припускають, що бутіки перетворяться на шоу-руми. Тобто, клієнт лише дивитиметься на речі, але замовлятиме їх онлайн.

На думку психолога Юрія Калашникова, віртуальні покупки безпечніші за фізичні, оскільки рятують від непотрібних речей. В магазині люди потрапляють під певний вплив людей, товарів, маркетологів, а вдома завжди є час подумати, не витрачається час на приміряння та поїздки, вважає експерт.

Проте, головним козирем віртуальної торгівлі все-таки залишається низька ціна. Вартість товарів в Інтернеті часто майже вдвічі нижча за аналоги у реальний магазинах. І це при тому, що доставка з-за кордону і страхування – не безкоштовні.

Варто відзначити, що разом зі швидким зростанням інтернет-продажів удвічі зросла кількість інтернет-шахрайств. Середня ціна обману нині коштує близько 500 доларів.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Кабмін вирішив штрафувати суб'єкти інтернет-торгівлі, які працюють без офісних приміщень. Нововведення запрацює через 6 місяців після набуття чинності закону про внутрішню торгівлю.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути