chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах встановили покажчик відстаней до 24 чудес світу

17 травня 2011 о 09:24

У Черкасах встановили покажчик відстаней від міста до рукотворних та природних чудес світу.

Як повідомили кореспондента у прес-службі Черкаського міськвиконкому з посиланням на начальника відділу дизайну міського середовища та реклами Черкаського міськвиконкому Оксану ПОЛІЩУК, покажчик встановили 13 травня.

На покажчику, що зроблений у старовинному стилі, розміщені назви 24-х чудес світу. Причому написи зроблені двома мовами: українською та англійською, відстань вказана відповідно в кілометрах та милях. Серед визначених місць є Стоунхенж, Ейфелева вежа, Еверест, Говерла, Холодний Яр, Софіївка, озеро Байкал та інші.

Подібні покажчики, але з назвами міст та країн, є й в інших містах України.

Обравши саме чудеса світу, міська влада хотіла зробити покажчик і написи на ньому цікавими для черкасців та гостей міста.

О.ПОЛІЩУК впевнена, що вказівник користуватиметься популярністю серед жителів міста і туристів.

 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути