chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відбудеться фестиваль короткометражок Wiz-Art

16 травня 2011 о 09:23

26-29 травня у Львові відбудеться незалежний кінофестиваль України — Wiz-Art 2011. Впродовж чотирьох днів у Палаці мистецтв, що на вул. Коперніка, 17, глядачі побачать найпомітніші кінодосягнення в короткометражному світі фестивальних новинок, прем’єри студентських та професійних фільмів від визнаних режисерів.

Як повідомили організатори, учні львівської школи візуального мистецтва ArtSchool під час фестивалю продемонструють експертам та всім зацікавленим свої проекти, створені за час навчання.

В програмі IV Міжнародного Фестивалю Короткометражних Фільмів Wiz-Art буде продемонстровано 98 фільмів з 26 країн, знятих протягом двох останніх років, відбудуться також майстер-класи і зустрічі з іноземними та українськими режисерами у форматі Q&A (Запитання/Відповідь).

42 фільми ввійшли в конкурсну програму ігрових, анімаційних та експериментальних фільмів, вони змагатимуться за нагороди Фестивалю і були обрані з 584 робіт, які надійшли на адресу Wiz-Art.

Переможців конкурсу фільмів визначатиме міжнародне журі у складі режисерки Рут Пекстон (Шотландія), продюсера Девіда Лінднера (Німеччина) та режисера і художника Ігоря Подольчака (Україна).

Цього року в програмі глядачі побачать 18 українських короткометражних фільмів, 5 в конкурсі і 13 в позаконкурсній панорамі.  Також відбудуться спеціальні покази канадських короткометражок і французької анімації.

На відкритті Фестивалю відбудеться музичний перформенс фінського віджея і діджея Томмі Мустаніємі разом з Cantabille Orchestra.

Свої презентації проведуть режисери Еміль Станґ Лунд (Норвегія), Мортен Халворсен (Данія), Рут Пекстон (Шотландія), Маґалі Маґістрі (Франція), продюсер Девід Дінднер (Німеччина), режисери-аніматори Юлія Рудіцкая (Білорусь) та Микита Лиськов (Україна). На презентаціях можна буде поспілкуватись з авторами фільмів, переглянути та обговорити їх останні роботи.

Майстер-класи з режисерської, операторської, сценарної майстерності і монтажу проведуть режисерка Міка Маджі та оператор Армін Діерольф (Німеччина), а також відеомитець Даниїл Прима-Самолевський (Україна). Спеціальний гість із Фінляндії Томмі Мустаніємі проведе майстер-клас з віджеїнгу.

На заключній вечірці, яка відбудеться в клубі «Динамо-Блюз» 29 травня, виступлять київські гурти Autofish (electronic, big beat) та Tape Flakes (electropop, funk).

Вхід на всі 4 дні кінопоказів Фестивалю (11 сеансів) – 99 грн., вхід на один день – 30 грн. (Великий зал Палацу мистецтв).

Вхід на презентації та майстер-класи вільний (ArtSchool Палацу мистецтв).

Вхід на заключну вечірку 30 грн. в передпродажі (40 грн. в день концерту).

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути