chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні стартує п’ятий міжнародний фестиваль короткометражок Wiz–Art у Львові

26 липня 2012 о 15:00

Розпал літа у Львові традиційно супроводжуватиметься кінолихоманкою: з 26 по 29 липня вже вп’яте тут відбуватиметься чотириденний фестиваль короткометражного кіно, що об’єднає 34 країни світу. Цього року , за словами організаторів, фільми надійшли мало не з усіх куточків світу. Європа, Азія, Америка, Африка та Австралія, а в сумі — 668 заявок на участь. Конкурсна та позаконкурсна програма цього року анонсує 82 стрічки, а, окрім фільмів, на відвідувачів чекають майстер–класи, музичні вечори та кіноперформанси.

Головним фестивальним центром залишається Львівський палац мистецтв. Спеціальними гостями та членами журі стануть французький режисер–мандрівник Вінсент Мун, ісландська режисерка Ізольда Уґадоттір та програмний координатор кінофестивалю «Молодість» Ілля Ґладштейн. Окрім суддівства конкурсної програми, Мінсент Мун проведе майстер–клас на тему «Номадичне кіно і нові технології», Ізольда Уґадоттір покаже свої «короткометражки» та поспілкується з усіма охочими, а Ілля Ґладштейн розповість про міжнародну фестивальну дистрибуцію.

Фільми цьогорічного Wiz–Art будуть представлені у трьох категоріях: ігрове кіно, анімація та експериментальні стрічки. Окрім конкурсного програми, організатори потішать вибіркою найкращих робіт з угорського кінофестивалю BUSHO, італійського фестивалю «короткометражок» CORTISONICI та секцією BEST OF THE BEST, що включає фільми, які встигли зібрати безліч нагород на міжнародних кінофестивалях.

Новим інтерактивом цього року стане Wiz–Art Lab — освітня програма з лекціями та майстер–класами від українських режисерів, продюсерів та сценаристів. Творчі зустрічі у фестивальній «лабораторії» проведуть Олександр Юдін, Макс Афанасьєв, Лариса Артюгіна, Андрій Зланіч, Ілля Свідлер та Мирослава Клочко.

Долучитися до фестивальної лихоманки коштуватиме 100 грн. — такою є ціна чотириденного абонемента. Один день коштуватиме 40 грн., а один сеанс — 20. Усі майстер–класи традиційно є безкоштовними і вимагатимуть лише попередньої реєстрації.

Уже 2 серпня фільми–переможці можна буде переглянути в Києві у кінотеатрі «Кінопанорама».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути