chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві стартує Міжнародний фестиваль класичної музики

04 вересня 2012 о 10:21

Сьогодні у Києві розпочнеться Міжнародний фестиваль класичної музики «Chamber Music Session». Майданчиком для виступів стане концертний зал Галереї «Лавра» та Київська Державна Філармонія. Фестивальні заходи триватимуть до 12 вересня. Про це УНН повідомили організатори фестивалю.

Метою проведення фестивалю є прагнення привернути увагу до класичної музики людей різного віку та різних інтересів, не лише любителів академічної музики у звичному її розумінні. «Chamber Music Session 2012» буде новаторським у багатьох аспектах, концертний зал і активності в рамках фестивалю будуть посилені інноваційними інтерактивними технологіями.

«Ми хочемо створити атмосферу справжнього фестивалю, коли абсолютно не важливо, скільки років ти слухаєш музику та як багато виконавців ти знаєш, – наголосив Ігор Волков, продюсер фестивалю „Chamber Music Session 2012“. – Фестиваль надає унікальну можливість почути наживо найкращих виконавців сучасності, обговорити свої враження та емоції, поділитися ними. Така подія відбувається один раз у житті, живе виконання тим і унікальне, що ніколи не повторюється і трапляється тільки один раз».

Цього року серед учасників «Chamber Music Session 2012» відомі виконавці з Європи та США: Кевін Кеннер (США), П’єр Ів Арто (Франція), Массіміліано Ферраті (Італія), Барт ван Оорт (Нідерланди), Генріх Світцер (Данія) та багато інших. У рамках фестивалю відбудеться 17 виступів.

Крім того, у рамках «Chamber Music Session 2012» відбудуться майстер-класи з учасниками та гостями фестивалю.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути