chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі стартує третій Міжнародний фестиваль німого кіно

14 червня 2012 о 10:01

15-17 червня 2012 року в Одесі відбудеться третій Міжнародний фестиваль німого кіно та сучасної музики «Німі ночі 2012». Відкриті покази відбудуться на причалі яхт-клубу одеського Морвокзалу. Про це УНН повідомили у прес-службі Одеської міськради.

Фестиваль, заснований у 2010 році Благодійним фондом імені Івана та Юрія Лип, став найбільшим фестивалем німого кіно в Центрально-Східній Європі.

У рамках третього фестивалю «Німі ночі» будуть представлені п'ять класичних німих фільмів з живим музичним супроводом у виконанні колективів з України, Великобританії, Італії, Польщі та Німеччини. Усі саундтреки були спеціально написані для фільмів фестивалю самими виконавцями. Третій фестиваль продовжить розпочату минулого року традицію демонстрування відреставрованих німих фільмів. Відреставровані версії двох із них – заборонені колись українські стрічки «Мірабо» (1929) і «Шкурник» (1929) – переживуть у рамках фестивалю світові репрем'єри.

Фестиваль цьогоріч традиційно складатиметься із сетів – подвійних музичних кіноперформансов, у рамках яких будуть демонструватися по два німих фільми. Кожен сет буде присвячений видатним кіноакторам фільмів програми: Наталії Лисенко, Барбарі Кент, Івану Садовському.

З приводу закриття фестивалю відбудеться концерт німецької співачки та актриси Мар'яни Садовської із програмою відновленого міського фольклору Odessa Underground, до якої увійшли пісні Аркадія Північного, Олександра Вертинського, Діни Верні, Харріс Еміллі та Рідше Шареш.

Покази традиційно відбудуться під відкритим небом на причалі яхт-клубу одеського Морвокзалу. Початок показів – о 21:30.

Крім основної програми, у 2012 році глядачам запропонують розширену паралельну програму сучасного європейського експериментального кіно та відеоарту.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути