chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові пройде VI міжнародний фестиваль незалежного кіно

17 серпня 2011 о 15:13

У неділю, 21 серпня, вперше VI міжнародний фестиваль незалежного кіно «КіноЛев» перейде із території «Львівського «Музею Ідей» до Національного музею «Тюрма на Лонцького» – унікального українського меморіалу, що вшановує пам’ять років боротьби за незалежність України та тисяч людей, які за несхитну позицію здобути свободу батьківщині стали жертвами каральних органів окупаційних режимів, повідомляє ЗІК.

Наскрізною темою цьогорічного фестивалю «КіноЛев» стане програма «Кіно як пропаганда». Художні та документальні фільми, що увійшли до цієї програми – авторські роботи радянських, німецьких, американських, французьких кінорежисерів різних періодів XX ст.

У середу, 24 серпня, у музейному кінолекторії заплановано показ стрічок українських кінематографістів. Продовжить святкову програму акція «Незалежна кіноніч на пленері», яка відбудеться на подвір’ї музею-меморіалу від смерку – до світанку Незалежності 25 серпня.

Вхід вільний.

З детальною програмою можна ознайомитись тут. 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути