chrome firefox opera safari iexplorer

Україну визнали однією з найбільш корумпованих країн Європи

20 травня 2011 о 10:23

Крім того, широке поширення корупції і хабарництва в Україні визнали 91% підприємців, опитаних аудиторською компанією Ernst & Young. За цим показником країна посіла 24-е, передостаннє місце в Європі, пише «КоммерсантЪ-Україна».

Ernst & Young представила дослідження корпоративного шахрайства і корупції в країнах Європи, опитавши 2300 респондентів (від рядових співробітників до керівників вищої ланки) з 25 європейських країн, серед них — 100 представників великих українських компаній.

До опитування компанії було вперше включено пункт про рівень корупції в країні. 91% українських підприємців вважають, що хабарництво і корупція широко поширені. За цим показником Україна поступається лише Росії (93%), у той час як у середньому по Європі він становить 62%. Але якщо в Європі про збільшення рівня корупції в поточному році повідомили 40% респондентів-підприємців, то в Україні — 55%.

Оприлюднений напередодні щорічний рейтинг конкурентоспроможності Інституту розвитку менеджменту швейцарської бізнес-школи (IMD) підтвердив цю ситуацію. Україна зберегла в ньому 57-у позицію серед 59 досліджуваних країн, випередивши лише Хорватію і Венесуелу.

Проте за показником рівня корупції України посіла останнє місце, опинившись гірше Росії, що розташувалася на одну позицію вище.

Цікаво, що рівень зафіксованого Ernst & Young в Україні корпоративного шахрайства лише трохи вищий за середній показник у розвинених країнах (13%) і кращий за показник країн, що розвиваються (20%).

Аналогічний показник — 16% — у Ірландії та Румунії, а в сусідній Польщі він становить 19%. Найменший — у Словаччині, 5%.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути