chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі відкрили найвище в Україні колесо огляду

27 травня 2011 о 11:29

В Одесі відкрили найвище колесо огляду в Україні. Любителів гострих відчуттів воно здатне підняти на висоту 13-поверхівки. 45 метрів у відкритій кабіні.

Привезли гігантське колесо зі Швейцарії. Тягнули частинами. Для цього знадобилось одинадцять вантажівок. Адже ажурна конструкція важить аж 160 тон.

Щойно атракціон з’явився – від охочих покататися відбою немає. На відкриті були забиті усі місця. За раз у колесо уміщається дві сотні людей. Місце для атракціону обирали довго і ретельно. Але – хваляться організатори – таки ж вибрали. Саме звідси вид на центр міста та порт — найкрасивіший.

Олександр Снітковський, автор ідеї колеса огляду в Одесі: “Это место самое высокое, с этого места мы спускаемся к морю и спускаемся в историческую часть города, тем самым мы видим всё и весь залив и всю историческую часть”.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути