chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра «Шахтар» зіграє з київським «Динамо»

24 травня 2011 о 14:49

У фіналі Кубка України сезону 2010/2011 київське «Динамо» зіграє з донецьким «Шахтарем». Гра відбудеться завтра, 25 травня, на полі стадіону «Ювілейний» у Сумах. Початок о 20:15.

Усі, включаючи навіть тих, хто далекий від футболу, в принципі, і так чудово розуміють важливість цього поєдинку. Тут все вирішується у безкомпромісній боротьбі. В одному матчі. Без права на помилку, без надії на їх виправлення у матчі-відповіді або у переграванні. Усе вирішиться завтра, інформує shakhtar.com.

Обидві команди, так чи інакше, уже давно тримають в голові цю гру – «Шахтар» завершував чемпіонат у якості дострокового переможця, а «Динамо» фактично вже не було вмотивованим і просто догравали поєдинки, що залишилися, готуючись до фіналу.

Для «Шахтаря» дуже важливо завоювати Кубок, щоб приплюсувати його до чемпіонського титулу сезону 2010/2011. Причому досить символічно оформити «золотий дубль» у рік святкування 75-річчя клубу. Для команди Сьоміна, у свою чергу, Кубок залишається єдиним шансом підсолодити уболівальникам присмак від сезону та виграти хоча б один трофей.

Феміда

Арбітр – Віктор Швецов (Одеса)

Асистенти – Віталій Дем'яненко (Мукачево), Микола Васюта (Рівне)

Резервний арбітр – Ігор Покидько (Полтава)

Інспектор ФФУ – Петро Кобичик (Чернівці)

Кадри

«Динамо» у фіналі Кубка не допоможуть травмовані центрбеки Тарас Михалик та Леандро Алмейда, а тому робити ставку Юрій Сьомін напевно буде на Юссуфа та Хачеріді. Так, у грі з «Іллічівцем» на полі була саме ця зв'язка центральних захисників. Також у Сумах не зіграють Станіслав Богуш, Факундо Бертольо та Мілош Нінковіч — у них теж ушкодження.

У «Шахтарі» також не порожній лазарет, проте з травмами ситуація все ж простіше. У останньому тренуванні не брав участі Тарас Степаненко, а про стан Дмитра Чигринського наш сайт вже повідомляв. Разом з тим, готується до матчу Ярослав Ракицький, який отримав розсічення у поєдинку Кубка з «Дніпром». Хоча над питанням, хто складе пару центральних захисників, Мірча Луческу поки розмірковує.

Дискваліфікованих гравців немає ні у киян, ні у донеччан.

Бомбардири команд у Кубку України:

«Динамо» – Артем Милевський (2).

«Шахтар» – Луіс Адріано (3).

Середня результативність команд (Кубок України):

«Динамо» — 2 м'ячі за гру;

«Шахтар» — 2.75 м'ячі за гру.

Цитати

Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:

– Це дуже важливий матч, і ми з великою увагою до нього підходимо. Буде Ракицький, який був відсутній в останньому матчі. Шкода, що поза грою Чигринський. Єдине, що мене турбує — щоб наші гравці не були з відпускним настроєм, тобто думали більше про фінал Кубка, ніж про відпочинок. Хотілося, щоб вони розглядали Кубок на тому ж рівні, як розглядали весь чемпіонат.

В'ячеслав Шевчук, гравець «Шахтаря»:

– Попереду фінал Кубка України, і цим все сказано. «Динамо» — гарна команда, з якою завжди у нас йде боротьба за перше місце у чемпіонаті, ну і в даному випадку ще й за Кубок.

Дарійо Срна, гравець «Шахтаря»:

– У цій грі у нас буде велика мотивація. І, звичайно, нам буде дуже приємно, крім усього іншого, взяти реванш у такому матчі. «Динамо» — гарний суперник, і ми очікуємо важку гру. У них дуже гарні результати при Сьоміну, але із всією повагою наша команда повинна показати характер та силу.

Василь Кобін, гравець «Шахтаря»:

– У нашої команди психологія переможців. Розслаблятися не можна, але, звичайно, виграна кілька турів тому чемпіонство дає про себе знати. Всі хлопці розуміють, що потрібно виграти Кубок, а відповідно, і готуються належним чином. Попереду гра за титул, і за цей титул треба битися.

Ігор Суркіс, президент ФК «Динамо»:

– Я вважаю, як, думаю, і головний тренер, що гра з «Шахтарем» теж дасть відповіді на багато питань. «Шахтар» — учасник чвертьфіналу Ліги чемпіонів, дуже сильна команда і, напевно, сильніше тих суперників, з якими нам належить зіграти у кваліфікації Ліги чемпіонів. І відштовхуючись від того, як проявлять себе футболісти, як проведуть вони цю гру, можна буде коригувати плани з приводу придбання новачків.

Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»:

– Поразки, безумовно, не додають впевненості, а створюють нервозність, тому зараз наше завдання за дні, що налаштуватися на фінал.

Олександр Алієв, півзахисник «Динамо»:

– Перед нами завжди стоїть мета перемагати у чемпіонаті України і Кубку, ніхто її не відміняв і у цьому сезоні. Це буде останній матч, в якому ми хочемо викластися по повній програмі та подарувати радість уболівальникам, завоювавши трофей. Ми поважаємо «Шахтар» як суперника, але грати будемо лише на перемогу.

Джерело: ZIK
Розділи: Здорова Спорт в Україні

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути