chrome firefox opera safari iexplorer

Матч Шахтар — Динамо будуть перегравати?

09 квітня 2012 о 11:58

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін на наступний день після матчу детально проаналізував події всеукраїнського дербі «Шахтар» — «Динамо», яке зіпсував головний арбітр зустрічі Юрій Вакс.

— Ціна і принциповий характер зустрічі двох лідерів віщували подібний скандальний розвиток подій?

— Ні в якій мірі. Навпаки, спочатку на «Донбас Арені» панувала атмосфера справжнього свята: п'ятдесят три тисячі уболівальників під зав'язку забили трибуни, чудове поле, хороша гра, яку до певного моменту показували обидві команди. Словом, все обіцяло видовище, заради якого народ і ходить нафутбол.

— На цьому відрізку зустрічі вас щось змушувало думати про неприємний для «Динамо» поворот подій?

— На жаль, так. З перших хвилин, коли арбітр з Сімферополя Вакс почав нагороджувати наших хлопців жовтими картками, я зрозумів: у когось із них обов'язково намалюється ще й друга. На мій погляд, був не призначений чистий пенальті, коли при подачі кутового борцівським прийомом кинули на газон Бетао. Та й по дрібницях свистків в нашу сторону вистачало. Цікаво, що перед матчами «Шахтаря» Луческу кожен раз говорить, що арбітри завжди налаштовані проти його команди. Але чомусь виходить, що всі суддівські помилки виявляються на користь донецького клубу.

— А за що Вакс відправив у роздягальню вас?

— Я хотів звернути увагу резервного судді на кричущу технічну помилку його колеги в полі. І попросити повідомити про це по зв'язку, який є у нього. У нашу розмову втрутився хтось із тренерів «Шахтаря». Між нами відбулася словесна перепалка, на що моментально відреагував Вакс.

— Подейкують, що ви мало не побилися з Луческу.

— Повна нісенітниця! — Як вилучення Гармаша вплинуло на хід зустрічі? — Протистояти такому потужному супернику, як «Шахтар», вдесятьох непросто. Крім того, довелося відмовитися від наміченого тактичного плану, перевести з атаки в середню лінію Ярмоленка, давши йому завдання більше уваги приділяти оборонним функціям. Потім випустив Алієва з Шевченком. Але гра вже була зламана.

— Алієва ви ж хотіли випустити раніше?

— Так, перед самим вилученням Гармаша: був впевнений, що тому обов'язково дадуть ще одну жовту картку. Але трохи спізнився: ми подавали кутовий, а Гармаш добре грає на другому поверсі, ось я і залишив його на полі.

— Апеляцію подавати будете?

— Як вирішить президент. Якщо це визнають технічною помилкою, можливий варіант з переграванням. Адже був же прецедент, коли «Локомотив» зустрічався з «Тиролем»: тоді ми провели повторний матч.

— Тепер вам з «Шахтарем» доведеться все починати спочатку.

— Виходить так. У нас по чотири гри, в яких все і вирішиться. —

У кого календар простіший?

— Думаю, він приблизно однаковий. Якщо «Металіст» буде мотивований в домашній зустрічі з «Шахтарем», то в Харкові команді Луческу доведеться нелегко.

— Сильно засмучені поразкою?

— Програвати завжди неприємно. Але найбільше засмутило потворне суддівство, яке зіпсувало свято.

Джерело: ТСН
Розділи: Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути