chrome firefox opera safari iexplorer

Дітям без щеплень можна ходити у дитсадок

06 червня 2011 о 12:10

Дітям без щеплень не мають права відмовляти відвідувати дитячий садочок, запевняють у Міністерстві освіти і науки.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту роз'яснило порядок прийому дітей, яким не було вчасно зроблено щеплення.

Про це йде мова у листі від 25-го травня 2011-го року 1/9-389 «Про дотримання порядку прийому дитини до дошкільного навчального закладу», розміщеному на сайті Міносвіти.

У листі підкреслюється, що згідно з Конституцією України, нікому не може бути відмовлено у праві на освіту і держава має створити можливості для реалізації цього права.

"У відповідності пункту 6 Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12-го березня 2003-го року №305, прийом дітей в дошкільний учбовий заклад здійснюється керівником протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної картки про стан здоров'я дитини, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження.

Для прийому дітей до дошкільного навчального закладу (групи) компенсуючого типу додатково подається висновок психолого-медико-педагогічної консультації, територіального лікувально-профілактичного закладу чи тубдиспансеру, направлення місцевого органу управління освітою», — йдеться у тексті документу.

У листі міністерства окремо висвітлені питання прийому до ДНЗ дітей, батьки яких не згідні робити їм щеплення.

"Питання про відвідування дошкільного навчального закладу дітьми, батьки яких відмовляються від щеплень, вирішується лікарсько-консультативною комісією, згідно наказу Міністерства охорони здоров'я України № 43429.11.2002 та затвердженого цим наказом примірного «Положення про підготовку дітей на педіатричній дільниці до відвідування дошкільного та шкільного загальноосвітнього навчального закладу», — зазначається у документі.

«Враховуючи вище зазначене, відмова керівника дошкільного навчального закладу у прийнятті дитини до закладу без відповідних профілактичних щеплень суперечать діючому законодавству України», — зазначають у міністерстві.

Зокрема, у Міносвіти пояснюють, що «за наявності відповідних медичних довідок встановленого зразка із висновком лікаря, у якому зазначено, що дитина може відвідувати дошкільний навчальний заклад, керівник закладу зобов'язаний прийняти дитину до закладу».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути