chrome firefox opera safari iexplorer

Кількість мільйонерів у Києві перевалила за півтисячі

23 червня 2011 о 10:40

У Києві за 2010 рік на 1 червня задекларували доходи в розмірі понад 1 млн грн. 684 людини. Про це повідомили в податковій адміністрації Києва.

За 2009-й мільйонерів, згідно з податковими деклараціями, було близько 800. Але поки оброблено лише 60% всіх декларацій. Найбільше мільйонерів у Печерському та Шевченківському районах — 218 та 177, а найменше у Деснянському і Святошинському — 18 і 20, пише Сегодня.

Як показали попередні результати, мільйони в Києві заробляють в основному від продажу і оренди нерухомості та іншого майна, на операціях з цінними паперами.

Поки найбільша сума, яка вказана у декларації (за неофіційною інформацією) — 100 млн грн. У минулому році було 500 млн грн.

Відзначимо, як пояснила заступник голови ДПАУ в Києві Олена Онищенко, більшість зірок шоу-бізнесу стоять на обліку в органі податкової служби, як фізособи-підприємці і платять лише єдиний податок (200 грн. в місяць).

За словами Онищенко, деякі спортсмени платять податки в тій країні, де вони заробляють. Наприклад, знаменитий боксер і депутат Київради Віталій Кличко, який завжди здає декларацію в Україні, податки від гонорарів за свої бої платить за кордоном.

«Докорів сумління у мене немає. Адже податки платять там, де заробляють ... Коли буду заробляти в Україні, тоді й податки буду з задоволенням платити. Адже в Німеччині (де Кличко отримує гонорари — ред.) ставка 56% ... Так що краще в Україні. Але економіка не працює, і таких грошей немає», — сказав Кличко.

Як повідомлялося раніше, на Донбасі у півтора рази побільшало мільйонерів. Кількість «офіційних» мільйонерів у Донецькій області виросла до 164 осіб, хоча ще рік назад їх нараховувалося 105.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути