chrome firefox opera safari iexplorer

Кількість мільйонерів в Україні щороку зростає на 1,5 тисячі

19 липня 2012 о 15:13

В Україні кількість доларових мільйонерів щороку зростає більш як на 1,5 тис осіб.

Про це йдеться в дослідженні Wealth Management Ukraine 2012, проведеному виданнями Ukraine Business Insight і Eurasia Insights, передає УНІАН.

Згідно з дослідженням, в Україні налічується близько 30 тис осіб, кожний з яких має більш як 100 тис доларів ліквідних активів.

Зростання кількості доларових мільйонерів у країні іноді становить до 6% на рік, у середньому їх кількість зростає більш як на 1,5 тис нових мільйонерів щороку.

У дослідженні з посиланням на рейтинг Forbes зазначається, що загальний дохід 200 найбагатших людей в США становить приблизно 58,2 млрд доларів, тоді як в активах 100 найбагатших українців понад 54 млрд доларів (на квітень 2012 року).

На думку авторів дослідження, обмеженість локальної фондової біржі, широко поширена недовіра до чиновників в країні і недосконалість української податкової системи призвели до того, що найзаможніші приватні особи розміщують близько 60% своїх активів в офшорах, незважаючи на жорсткі обмеження на юридичне переведення капіталу в офшор.

Дослідження, проведене в березні і квітні 2012 року, ґрунтувалося на серії анонімних інтерв'ю і онлайн-опитувань провідних операторів private-banking в Україні і за кордоном.

Як повідомлялося, за 2011 рік кількість мільйонерів у Києві зросла на чверть.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути