chrome firefox opera safari iexplorer

Коні міліції на Хортиці помирають з голоду

16 червня 2011 о 09:19

Природозахисники поскаржилися Міністерству внутрішніх справ та Генеральній прокуратурі на жорстоке поводження з тваринами на острові Хортиця. Працівники кінної міліції запорізького острова не дбають про своїх коней, через що троє з них уже померли.

«Протягом останнього часу там загинуло троє коней. Тварини нічим не хворіли, а помирали виключно через халатне ставлення працівників до їхнього утримання та піклування. Зимою коней практично не годували: вони їли двічі на день мізерну кількість сіна. Тварини дуже сильно виснажені. Людей, які намагаються їх погодувати, грубо виганяють з території», — йдеться у зверненні природозахисників до запорізького мера Олександра Сіна.

Волонтери сфотографували кількох коней. При цьому вони додають, що на фотографіях – найбільш здорові тварини, а інших навіть не виводять зі стійл.

Природозахисники нагадують, що таке поводження з тваринами є порушенням Закону України «Про жорстоке поводження з тваринами» та карається штрафом у 50 неоподатковуваних мінімумів чи позбавленням волі строком до шести місяців.

Волонтери пропонують усім небайдужим підписати петицію проти жорстокого поводження з кіньми.

Майя Заховайко, «Рідна країна»

Фото надані Запорізькою молодіжною організацією «Служба захисту тварин»

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути