chrome firefox opera safari iexplorer

Незабаром українських тварин може захищати спеціальна поліція

20 квітня 2012 о 09:23

Ветлікарі констатують почастішання випадків людського знущання над котами й собаками. Серед основних проблем перелічують побиття, свідоме отруєння та побиття тварин, ідеться в сюжеті ТСН.

Безпрецедентне, як для України, рішення було ухвалено в Одесі: там на два місяці ув'язнення був засуджений чоловік за жорстоке побиття кота. Він міг би сісти й на півроку, але покаявся та оплатив лікування тварини. Крім того, чоловік узявся опікуватися бездомними тваринами та завів кошеня задля своєї онучки.

Проте щасливих випадків такого перевиховання – мало. Частіше злочини проти тварин узагалі лишаються безкарними. Нещодавно у тій-таки Одесі невідомий облив кота бензином і підпалив. Обгорілу тварину рятують у ветклініці – через страшенні опіки кошеня не може заплющити очі.

У лікарні кажуть, що пацієнтів, з яких познущалися люди, дедалі більшає. Нарозповсюдженіші травми – пошкодження від ударів ногами, зламані щелепи. Лише минулого року вперше Феміда стала на бік тварин.

На Сумщині засудили 37-річного чоловіка, котрий мало не до смерті забив свого пса. Собаку в суді захищав справжній адвокат. «Суд визнав підсудного винним за жорстоке поводженняз тваринами і засудив до 4-х місяців арешту», — зазначила суддя Краснопільського райсуду Алевтина Косар.

У столиці ж продовжується цілеспрямована кампанія проти безпритульних тварин. Труять не лише бродячих, а й хатніх собак. Власники тварин звернулись до міліції, а там заяву прийняли, але прямим текстом сказали – нікого не шукатимуть.

Волонтери знайшли вихід. Подумують створити спеціальну ветеринарну поліцію, яка візьме під контроль пошук і покарання кривдників тварин.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути