chrome firefox opera safari iexplorer

Майже 47% українців вважають, що майбутнього у СНД немає

24 червня 2011 о 09:07

У прямому ефірі 5 каналу в ток-шоу Республіка з Анною Безулик соціолог, представник компанії R & B Group Євген Копатько заявив, що майже 47% українців вважають, що майбутнього у СНД немає.

«Згідно з даними нинішніх досліджень, понад 43% респондентів вважають, що країни СНД віддаляються один від одного, і майже 47% України вважає, що майбутнього у СНД немає», — повідомив соціолог.

«З'явилася цікава тенденція: з одного боку — обережний оптимізм щодо Європи, з іншого — усвідомлення кризи в СНД», — зазначив Копатько.

У січні повідомлялося, що відповідно до результатів дослідження, проведеного Соціологічною групою Рейтинг, відновлення СРСР у його колишньому вигляді підтримали 15% українців.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути