chrome firefox opera safari iexplorer

Під час Alfa Jazz Fest Львів відвідало понад 20 тисяч туристів

07 червня 2011 о 09:44

Цими вихідними у Львові відбувся один з наймасштабніших міжнародних фестивалів Alfa Jazz Fest, який розпочав фестивальне літо у місті. Протягом 3-5 червня, поки у Львові тривав Alfa Jazz Fest, кількість туристів перевищувала позначку в 20 тис. людей.

Про це  повідомили в прес-службі Львівської міськради.

«Загалом на кожен культурний захід до Львова приїжджає від 5 до 15 тис. туристів. Пік припадає на травень – початок червня та вересень. Хоча все залежить від самої події. Це і список учасників, і програма, і тривалість. Місто вже відійшло від подій, які тривають один день. Теперішні фестивалі відбуваються протягом 2-3 днів. Вони дають змогу залучити більшу кількість туристів до міста, які, окрім самого заходу, мають можливість насолодитися і містом, скористатися всіма можливостями, які надає Львів для туристів», — розповіла головний спеціаліст управління туризму Галина Гриник.

«Багато з туристів, які приїжджають до Львова, взагалі ніде не реєструються. Також на фестивалі прибувають жителі з нашої, або сусідніх областей, які вкінці дня або їдуть додому, або залишаються ночувати в родичів чи знайомих. Їх важко відстежити, але вони також становлять значну частку туристів, які відвідують місто», — розповіла Галина Гриник.

Загалом протягом вихідних до Центру туристичної інформації звернулося 175 туристів.

«Географія звернень надзвичайно широка. Тут є представники як і близьких до нас Польщі, Росії та Чехії, так і Швейцарії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Великобританії, Нідерландів, Швеції. А також і значно дальших США, Канади, Китаю та Австралії. Їхні питання, зазвичай, щодо загальної інформації про місто, події, які тут відбуваються. Питають також за картами міста, виданням «От-От», сполученням з іншими містами, як добратися в Карпати», — повідомили представники Центру туристичної інформації.

Як повідомили в управлінні туризму департаменту «Євро-2012», кожного року Львів відвідує близько 1 млн. туристів. Окрім архітектури міста, туристів сюди також ваблять і культурні заходи, які відбуваються у місті.

Зараз у Львові розробляється стратегія розвитку туризму, яка має на меті залучати до міста туристів на значно більший період часу.

«Зараз до Львова приїжджають туристи на 2-3 дні. Ще недавно вони приїжджали взагалі на один день. Ми маємо на меті запропонувати туристам 5 днів. Для цього в нас є достатньо ресурсів і хороші перспективи. Ми зараз активно над цим працюємо», — повідомила начальник управління туризму Оксана Сидор.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути