chrome firefox opera safari iexplorer

Ціна 1 місця на «Олімпійському» – 8 тисяч доларів

02 червня 2011 о 10:17

«На момент приходу команди Януковича уряду не надали документів на проектування, не було ні розрахунків, ні кошторису. Маючи досвід з «Донбас Ареною», я одразу сказав, що стадіон коштуватиме приблизно 550 мільйонів доларів. Так воно і вийшло», – зазначив Колесніков.

Віце-прем’єр наголосив: для того, щоб не змінювалась ціна, необхідно міняти законодавство – тоді вартість об’єктів буде оголошуватись після затвердження проектних документів і усіх необхідних експертиз.

«Проект ріс, ріс, ріс паралельно зі стадіоном. Видавалися креслення, які поступово проходили державну експертизу. Тобто ніякого зростання ціни немає», – підкреслив Борис Колесніков.

За словами урядовця, у порівнянні з ціною Варшавської арени кошторис НСК «Олімпійський» доволі оптимізований. Адже стадіон у Варшаві на 55 тисяч глядачів (на 15 тисяч менше, ніж у Києві) коштував 635 мільйонів доларів. «Ви можете порахувати, розділити вартість стадіону на кількість місць, на 70 тисяч. І отримаєте близько 8 тисяч доларів за місце на «Олімпійському». Це цілком прийнятна ціна», – вважає він.

Минулого тижня після завершення проектних робіт і державної експертизи булла оголошена загальна кошторисна вартість реконструкції НСК «Олімпійський», затверджена Постановою Кабміну 4, 59 млрд грн.

 

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути