chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартували Дні грузинського кіно

24 червня 2011 о 12:50

Дні грузинського кіно стартували у Києві. Протягом тижня на великих екранах столиці демонструватимуть фільми сучасних грузинських режисерів.

Це стрічки, що були зняті за останні три роки та вже здобули нагороди на численних міжнародних кінофестивалях. Загалом, у програмі заходу чотири повнометражні картини та шість короткометражок.

Серед них і стрічка української режисерки Ірини Правило «Кров», знята за мотивами однойменного оповідання грузинського письменника Нодара Думбадзе. Усі фільми демонструватимуться мовою оригіналу, з українськими та англійським субтитрами.Торніке Бзіава, режисер: «В програмі фестивалю — абсолютно різні за жанром картини. Ось я, наприклад, привіз фільм, базований на реальних подіях. Це історія, що сталася 9 квітня 1989-го року, коли на мітингу на підримку незалежності Грузії радянські військові вчинили самосуд і насмерть забили понад двадцять активістів. Та є у програмі і мелодрами, і навіть комедії. Головне, що в них підіймаються питання, які цікаві сучасному суспільству — і не лише грузинському». 

Олена Правило, організатор: «Зрештою, фільми виводять на якість нові думки, на нові враження, і це головне. Нам треба відповіді нашому суспільству — а не тільки пошук питань чергових».

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути