chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці намалювали найбільшу картину в світі

09 червня 2011 о 19:17

На Співочому полі у Києві в рамках Днів культури Палестини в Україні представили найбільшу в світі картину, написану маслом.

Автор картини «Єдиний» — палестинець Джамал Бадван, який отримав українське громадянство. Він писав картину протягом року.

На ній в центрі зображені символ миру великий голуб, мечеть, християнська церква та синагога. Збоку картини зображені Ісус та Мойсей, які в християнстві та ісламі є пророками.

Розміри картини 15,2 метра на 20,2 метри, а загальна площа полотна сягнула 310 квадратних метрів. Близько 10 метрів картини займають малюнки дітей різних національностей. Вартість матеріалів обійшлася художнику в кругленьку суму — близько тисячі доларів.

Картину занесено до Книги рекордів України в категорії благодійний продукт. Однак представник Книги Ігор Підчибій повідомив, що організатори кілька разів зверталися до органів влади, однак не отримали жодної відповіді.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути