chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні очікується сильне похолодання, грози та шквали

22 червня 2011 о 13:24

Починаючи з 25 червня в Україну прийде холодний атмосферний циклон, який буде дуже активним, наприклад, на заході Україні температура складе +15 — +20 градусів тепла.

Про це повідомив начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Похолодання, яке проходить зараз, минає. Вже починаючи з 23-24 червня температура повітря підвищиться до +25 — +30 градусів, але вже 25 червня в Україну прийде холодний атмосферний циклон, який буде досить активним.

Зниження температури почнеться на Заході, Півночі і в Центрі України. У західних областях вона складе +15 — +20 градусів. З 26 червня температура знизиться на Сході країни та півдні ", — сказав Кульбіда.

За словами глави Гідрометцентру, зниження температури буде продовжуватися досить довго і буде супроводжуватися інтенсивними грозами, градом та шквалами.

«Особливо інтенсивні грози будуть в Одеській, Миколаївській, Київській та Житомирській областях. Можливо навіть механічне пошкодження частини врожаю», — додав Кульбіда.

У той же час він зазначив, що вже в липні температура в Україні може досягати +30 — +35 градусів тепла.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути