chrome firefox opera safari iexplorer

Зозулиця, Левро та Їжачок – лауреати конкурсу неофіційного євросимволу

10 червня 2011 о 17:14

Близько 250 робіт з усіх куточків України та закордону взяли участь у конкурсі на кращий неофіційний талісман України до Євро-2012. На жаль, експертне журі у складі відомої української художниці Євгенії Гапчинської, прославленого українського тенісиста Андрія Медведєва та головного тренера національної збірної України Олега Блохіна не змогли виявити переможця, однак визначили 3 роботи, які посіли 2-і місця.

Серед лауреатів другої премії конкурсу – трипільська Зозулиця, левеня Левро та Євроїжачок.

Автори Зозулиці — група випускників програми Міжнародного центру спортивної освіти зі спортивного менеджменту. Як вони розповідають, Зозулиця – відроджений образ глиняної пташки-свищика, винайдена нашими пращурами понад 7 тисяч років тому за часів Трипільської цивілізації. На думку авторів, такий символ по праву може вважатися оберегом як для української, так і для польської цивілізацій. Більше того, за словами авторів, Зозулиця гармонійно поєднується із нещодавно презентованим Віце-прем’єр-міністром – Міністром інфраструктури України Борисом Колесніковим логотипом України до Євро у вигляді сонця, адже трипільців часто називали «дітьми Сонця».

Харків’янка, студентка Харківської державної Академії дизайну і мистецтв Маргарита Кабельникова подала на розгляд журі рекордну кількість робіт – 37, однак кращою з них було визначено левеня Левро. За словами Маргарити, це чарівне левеня створене за мотивами творчості відомої української художниці Марії Приймаченко. «Маю надію, що Левро стане втіленням не тільки сміливості, але й відобразить світогляд України», — зазначила пані Кабельникова.

Ще одним лауреатом другої премії конкурсу став Євроїжачок, який розробив Вадим Владичан з міста Хотин Чернівецької області.

Окремо журі конкурсу відзначили мешканця Великобританії сімнадцятирічного Ріса Лоурі. Останній представив на розгляд журі Вовченя Євро.

Зазначимо, що три роботи, які посіли другі місця у конкурсі, отримають від організаторів по комплекту сувенірної продукції Євро-2012, а також квитки на відкриття НСК «Олімпійський».

Іноземному учаснику і лауреату конкурсу – британцю Рісу Лоурі організатори презентують футболку національної збірної України з автографами гравців.

Частинку робіт учасників конкурсу ви можете переглянути у фотогалереї нашого сайту.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути