chrome firefox opera safari iexplorer

8-річний школяр із Тернопільщини встановив рекорд Гіннеса

06 липня 2011 о 11:35

8-річний Тарас Хомут із райцентру Бучач на Тернопільщині встановив новий рекорд Гіннеса. Школяр зробив 1500 відтискань від підлоги поспіль, що на півсотні більше за досягнення румуна, ім’я якого є у цій книзі.

Відтискався хлопець 2,5 години. Це досягнення зафіксували представники «Книги рекордів Гіннеса», тож невдовзі Тарас Хомут стане офіційним рекордсменом, – повідомляє «Експрес».

«Лише пiсля кожної сотнi мiг розiм’яти руку чи ногу. Тримаючись на однiй нозi, розминав iншу. Так само було i з руками. А пiсля 500 разiв дозволив собi попити води. При цьому зберiгав позу в упорi лежачи», – розповів хлопець після здобуття рекорду.

Тарас почав займатися спортом у п’ять років. Тренується тричі на тиждень по 2,5 години. За одне заняття робить 950 відтискань. У вихiднi навантаження меншi – лише 150 разiв. Для цього йому потрiбно п’ять хвилин.

Окрім того, школяр вправно підтягується на поперечині та 50 разiв поспiль може вилiзти на канат довжиною 4,5 метри.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути