chrome firefox opera safari iexplorer

На Прикарпатті богатир встановив новий рекорд

17 липня 2011 о 17:49

На Прикарпатті місцевий богатир Назар Павлів протягнув колією 42-тонний тепловоз – знаменитий «Карпатський трамвай».

Як повідомили у Вигодській селищній раді Долинського району, свій новий рекорд іванофранківець Н.Павлів встановив у суботу, де на вузькоколійці селища Вигоди стоїть «Карпатський трамвай».

Назар Павлів під оплески глядачів зрушив з місця та протягнув колією «Карпатський трамвай», який складається з тепловоза, двох вагонів та відкритої платформи.

Для розминки він спочатку протягнув на кілька метрів тепловоз та один вагон. Потім за 58,97 секунд на 10 м 88 см протягнув весь состав вагою 42 тонни.

Під час третьої спроби на відкритій платформі трамваю та у вагонах тепловозу розмістились 45 людей, від чого вага потяга збільшилась на близько 1,5 тонни. Після цього Н.Павлів за одну хвилину та 1,86 секунди протягнув трамвай на 12 м 87см.

Богатир повідомив, що найближчим часом має намір надіслати до Книги рекордів України фото- та відеоматеріали для фіксації свого досягнення.

Назар Павлів не є професійним спортсменом, за фахом він фінансист.

Як повідомлялося, у вересні 2010 року Назар Павлів і його колега Роман Шмигельський встановили рекорд України, зрушивши з місця 15-тонний МіГ-29.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути