chrome firefox opera safari iexplorer

Силач із Прикарпаття 50 секунд тягнув за собою 38 тонн

09 жовтня 2011 о 12:15

Прикарпатський стронгмен Назар Павлів встановив новий рекорд, протягнувши вантажівки з асфальтоукладачем вагою 38 тонн.

Як передає кореспондент УНІАН, спочатку силач потягнув 20-тонну цистерну, потім зрушив з місця тягач з пустою платформою, далі платформу загрузили невеликими вантажівками. Після цього — пасажирським автобусом. І насамкінець на вантажівку припаркували асфальтоукладач, які в сумі дали 38 тонн і спортсмен їх протягнув на понад 8 метрів.

Загалом Назар Павлів зробив шість спроб, під час яких тягнув кілька вантажівок, та вантажний тягач з різною технікою на ньому. Перед рекордом Н.Павлів зрушив тягач з місця, але на позначці 1,1 метра розірвався трос. Проте він не здався, і замінивши трос, протягнув вантаж ще на кілька метрів. І в кінцевому підсумку він протягнув вантаж на 8,67 метри за 49,56 секунд.

Після встановлення рекорду Н.Павлів повідомив журналістам, що «в Україні наближається свято 14 жовтня, День Покрови, козацтва, українського війська». «І я хотів цим підтвердити, що в нас в Україні от ще дотепер є козаки. І надалі ми будемо старатися прославляти не тільки наше місто, область, Україну», — резюмував він.

Як повідомлялося, раніше стронгмен зрушував з місця військовий винищувач, тягнув «Карпатський трамвай» і штовхав ядро на найвищій горі українських Карпат — Говерлі. У встановленні чергового досягнення спортсмену допомогли керівництво та працівники «Івано-Франківського облавтодору».

Назар Павлів працює у головному управлінні фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути