chrome firefox opera safari iexplorer

Українець встановив рекорд світу серед богатирів

23 квітня 2012 о 12:05

На першому етапі Кубку Центральної Європи з богатирського багатоборства чернівчанин Костянтин Ільїн встановив рекорд світу.

Як передає кореспондент УНІАН, у змаганнях у Чернівцях брали участь спортсмени з України, Польщі, Словаччини та Чехії.

У заключній вправі (покладання куль різної ваги) чернівецький богатир встановив рекорд світу за швидкістю виконання вправи.

Кулі вагою 120 кг (з відстані 10 м), 140 кг (8 м), 160 кг (6 м), 180 кг (4 м) він доніс і поклав на тумбу за 1 хвилину 04,37 секунд.

Попередній рекорд, як повідомив головний суддя змагань Мілан Гамбергел (Словаччина), належав богатирю з Ісландії і дорівнював 1 хвилині 10,64 секундам.

На другому місці Франтішек Пірос (Словаччина), на третьому Олеоленко (Україна).

За даними організаторів, ще один етап Central European Cup strongman відбудеться у Чернівцях восени.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути