chrome firefox opera safari iexplorer

Екологи назвали найчистіші і найбрудніші місця в Києві

07 липня 2011 о 19:43

Найбільш екологічно чистим місцем у Києві є район Голосіївського лісу, а найбільш забрудненими місцями столиці є Бессарабська та Московська площі.

Про це в своєму інтерв'ю повідомив заступник директора з моніторингу центральної біофізичної обсерваторії Леонід Тютюновий.

За даними фахівця, екологічно чистими також можна вважати місця Києва, де багато зелених насаджень, — це Гідропарк, Пирогово, район ВДНХ і Червоного Хутора.

Найзабрудненішими місцями столиці є Бессарабська та Московська площі, де індекс забруднення повітря (ІЗВ) досягає 12-13 одиниць при нормі 7.

У столиці налічується понад 1000 великих і середніх промислових підприємств, які закопчують небо з 24 тисяч труб.

Найвищий рівень забруднення повітря в Києві спостерігається в місцях, прилеглих до автомагістралей та їх перетинів — на Московській, Ленінградській, Бессарабській, Харківській площах, вулицях Олени Теліги, Юрія Гагаріна, Набережно-Хрещатицькій, проспекті Возз'єднання, Харківському шосе, бульварах Дружби Народів та Лесі Українки.

Як повідомлялося, за рівнем якості життя Київ лідирує в Україні, але істотно відстає від столиць Східної Європи — таких як Прага і Варшава. Про це свідчать результати дослідження, проведеного в рамках розробки Стратегії розвитку Києва до 2025 року

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути