chrome firefox opera safari iexplorer

Команда України стала лідером Європейської першості з плавання серед паралімпійців

11 липня 2011 о 15:05

Збірна України перемогла у командному заліку на Європейській першості з плавання серед паралімпійців.

Українці лідирували на змаганнях від самого початку.

За вісім днів змагань українська команда здобула 41 золоту, 37 срібних та 28 бронзових медалей. До трійки збірних-лідерів також увійшли Велика Британія та Іспанія.

Крім того, серед трійки спортсменів з найбільшою кількістю медалей також українці. Це — Євген Богодайко, Дмитро Виноградець та Ольга Свідерська.

Про інтенсивність боротьби свідчить те, що на першості, яка проходила в Берліні, були побиті 59 європейських рекордів, більш ніж половина з них – також і світові.

Всього в змаганнях узяли участь 36 національних збірних.

Європейська першість з плавання пройшла під егідою Міжнародного паралімпійського комітету, який очолює світовий паралімпійський рух.

Саме Комітет проводить літні та зимові паралімпійські ігри, а також працює як міжнародна федерація для 9 видів спорту.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути