chrome firefox opera safari iexplorer

Київські активісти розтрощили паркан на забудові Щекавиці

04 липня 2011 о 10:04

Громадські активісти розтрощили паркан будівельного майданчика у Подільському районі столиці. Так кияни висловили свій протест проти незаконної забудови старовинної київської гори Щекавиця. Її почали підкопувати у травні цього року для будівництва багатоповерхівки.

У Київраді стверджують,- жодних дозвільних документів забудовники не мають. Вже втрачено 30 відсотків історичної місцини. Громадські активісти протестують на горі вже вп'яте. Кажуть,  не зупиняться поки на Щекавиці не припинять будівництво.

Ігор Луценко, активіст ГО «Збережи старий київ»: «Тут ведуться ланшафтні роботи, які знищують одну з історичних гір києва, де поховані князі. що ми залишимо, якщо в нас не буде цих гір. Не відомо. Київ засновано на трьох горах і третину ми втрачаємо». 

Олександр Бригинець, голова постійної комісії Київради з питань культури: «Я у п'ятницю написав звернення до Попова і прокуратури. Виклав всі мотивації і сподіваюсь, що якась реакція буде. Єдине, що страшно, що реакція буде вже запізно». 

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути