chrome firefox opera safari iexplorer

Київські активісти розтрощили паркан на забудові Щекавиці

04 липня 2011 о 10:04

Громадські активісти розтрощили паркан будівельного майданчика у Подільському районі столиці. Так кияни висловили свій протест проти незаконної забудови старовинної київської гори Щекавиця. Її почали підкопувати у травні цього року для будівництва багатоповерхівки.

У Київраді стверджують,- жодних дозвільних документів забудовники не мають. Вже втрачено 30 відсотків історичної місцини. Громадські активісти протестують на горі вже вп'яте. Кажуть,  не зупиняться поки на Щекавиці не припинять будівництво.

Ігор Луценко, активіст ГО «Збережи старий київ»: «Тут ведуться ланшафтні роботи, які знищують одну з історичних гір києва, де поховані князі. що ми залишимо, якщо в нас не буде цих гір. Не відомо. Київ засновано на трьох горах і третину ми втрачаємо». 

Олександр Бригинець, голова постійної комісії Київради з питань культури: «Я у п'ятницю написав звернення до Попова і прокуратури. Виклав всі мотивації і сподіваюсь, що якась реакція буде. Єдине, що страшно, що реакція буде вже запізно». 

 

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути