chrome firefox opera safari iexplorer

На річницю хрещення Русі до Києва приїде патріарх Кирило

19 липня 2011 о 13:26

Патріарх Кирило прибуде до Києва на святкування чергової річниці хрещення Київської Русі. Візит патріарха триватиме з 26 по 28 липня.

Однак приїзд Кирила важливий ще і тим, що усередині УПЦ МП з'явилося різне бачення щодо стосунків із РПЦ. Фактично відбулося розділення на прихильників збереження статусу-кво і прихильників виходу з підпорядкування Московському патріархату, пише «Сегодня».

Прихильники того, щоб залишилось усе як є, покладають великі надії на візит патріарха, який дозволить їм посилити позиції в керівництві УПЦ, ослаблені останнім часом.

Патріарх Кирило буде в Києві 26-28 липня. Очікується, що 27 липня він проведе богослужіння на Володимирській гірці, а 28-го — літургію в Києво-Печерській лаврі. Крім нього до Києва приїде грузинський патріарх Ілія II.

На 28 липня планується потужна концертна програма. На цей раз концертів буде три — у Києві, Мінську та Москві, причому два з них український телеглядач зможе побачити: в 19.00 на Першому російському каналі — московський, о 22.00 на Першому українському — київський.

Як розповів учасник групи «Брати Карамазови» Олег Карамазов, найбільша програма буде в російській столиці — на сцену на Поклонній горі вийдуть «Воскресенье», «Парк Горького», «Брати Карамазови», можливо «ДДТ», брати участь також будуть Петро Мамонов та Іван Охлобистін; в Києві на сцену на Співочому полі вийдуть Олена Ваєнга, Джанго і «Скай». Крім артистів на сцену виходитимуть відомі люди, які розкажуть про те, що в їхньому житті значить православ'я.

Як відомо, останній візит патріарха Кирила до України відбувся на початку травня для участі в заходах з нагоди 90-річчя митрополита Харківського і Богодухівського УПЦ МП Никодима.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути