chrome firefox opera safari iexplorer

У хресній ході з нагоди хрещення Русі взяло участь 10 тисяч вірян

28 липня 2011 о 15:33

Близько 10 тисяч віруючих сьогодні взяли участь у хресній ході, організованій Українською православною церквою Київського Патріархату з нагоди Дня хрещення України-Руси.

Хресна хода пройшла від Володимирського собору до пам’ятника святому Володимиру. Особливістю цьогорічного хресного ходу стала зупинка його учасників на Софійській площі для звершення молебну з нагоди 1000-ліття закладення собору Святої Софії в Києві.

Після завершення молебна на Володимирській гірці Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до віруючих з урочистою промовою, в якій наголосив на надзвичайній важливості для України-Руси прийняття християнства. «Хрещення навернуло наш народ від неправди до правди», — зазначив Патріарх Філарет.

Він також ще раз наголосив на необхідності об'єднання православних церков в Україні та створення єдиної помісної православної церкви. «Ми впевнені, що в Україні буде єдина помісна православна церква», — сказав Патріарх Філарет.

«Ми не вороги Росії, російській церкві. Ми брати, і щирі брати. Але ми хочемо мати це братерство як рівні, а не бути підпорядкованими», — сказав він. «Якщо полюбимо своє, то навчимось любити і сусідів, і ближніх», — додав Патріарх Філарет.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути