chrome firefox opera safari iexplorer

Під Ай-Петрі прокладуть тунель

21 липня 2011 о 14:50

У Криму планують побудувати автодорогу Гвардійське-Глибокий Яр-Ялта і прокласти тунель під горою Ай-Петрі. Про це заявив глава рескомтранса АРК Микола Черевков на зустрічі з російськими інвесторами

Загальна протяжність траси складе 93 км, тунелю — 7 км. Будівництво оцінюється в $1,5 млрд і може скоротити шлях до Ялти до 40-45 хв. Вперше проект розглядався в 2005 році, але тоді його розкритикували екологи.

Глава кримського уряду Василь Джарти вважає їх побоювання даремними: «Екологи кажуть:«Василю Георгійовичу, зараз видує протягом весь повітря чисте, лікувальне». В Італії, Австрії так будують — і нічого не видуває!»

Ялтинський кліматолог Олександр Ярош також вважає, що на клімат ПБК тунель не вплине: «Сумнівний виграш від проекту такого масштабу. Відстань скоротиться максимум на 30 км — з 80 км до 50, що по часу не більш ніж 30 хвилин навіть для автобуса. Чи варта шкурка вичинки?

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути