chrome firefox opera safari iexplorer

Під Дніпром побудують платний тунель

08 серпня 2011 о 15:25

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко повідомив, що тунелі в Києві під Дніпром будуть платними.

За даними прес-служби Київради, Крамаренко зазначив, що будівництво підземних тунелів дозволить значно розвантажити міські дороги і в рази зменшить кількість заторів.

Він підкреслив, що варто побудувати два тунелі під Дніпром. Один — на півдні від вулиці Заболотного на Лівий берег, а другий — як продовження північної частини Кільцевої дороги.

З його слів, це дозволить повністю розвантажити Московський міст, Південний міст і Дарницький залізнично-автомобільний міст, які будуть працювати винятково для громадян міста, а весь транзитний транспорт буде їхати кільцевою дорогою.

«На сьогодні у переговорах з будівництва тунелю під Дніпром ми найбільше пройшли вперед з французькою компанією Vinchi — нам чітко зрозуміла вартість будівництва, але поки що остаточної відповіді про можливість фінансування цього проекту немає, — сказав він. — Днями також ми провели зустріч з індійською компанією, що експлуатує кілька тисяч кілометрів доріг в усьому світі, вони також зацікавилися цим проектом. Якщо ми не знайдемо інвестора, який буде готовий побудувати за свої гроші і взяти в експлуатацію цей об'єкт, то ми будемо змушені за рахунок випуску додаткових облігацій фінансувати цей тунель. Ми ведемо технічно-економічні розрахунки щодо того, щоб зробити цей тунель платним».

Як зазначив Крамаренко, сьогодні великою проблемою є завантаження центральної вулиці — Хрещатика, адже практично весь транспорт проїжджає цією вулицею, щоб потрапити з одного кінця міста в інший. Тому необхідно побудувати тунель, що розвантажить саме центральну вулицю — від станції метро «Лівобережна» до площі Перемоги.

Відомо, що тунель буде дворівневий, довжина його становитиме 7,1 км. Пропускна здатність тунелю — 15 тисяч машин на годину.

Як повідомлялося раніше, проект будівництва 213-кілометрової дороги навколо Києва вартістю 55 млрд гривень буде затверджений уже в середині 2011 року. За проїзд новою дорогою будуть брати плату.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути