chrome firefox opera safari iexplorer

Київ шукає інвестора для будівництва тунелю під Дніпром

26 грудня 2010 о 15:20

Київська міська адміністрація веде переговори з інвесторами щодо можливості фінансування будівництва четвертої гілки метро та тунелю під Дніпром. Про це повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

«Ми зараз займаємося четвертою гілкою будівництва метро, займаємося залученям інвестора для будівництва тунелю під Дніпром», — сказав чиновник.

Водночас він додав, що це достатньо складі і тривалі проекти, тому так швидко знайти інвестора не можливо.

«На жаль, ми не можемо констатувати, що от приїхав інвестор і готовий дати кошти. Це залученя інвестицій порядку більше 1 мільярда додарів по кожному проекту. Тому це тривалий процес», — сказав Крамаренко.

За його словами, у переговорах з японською стороною міська влада вже вийшла на підготовну міжурядових погоджень.

«Ми сподіваємося, що в січні вийдемо на підписання такого договору з компанією „Іточу“ по метрополітену», — сказав Крамаренко.

Він додав, що знайти інвестора для фінансування будівництва тунелю під Дніпром буду складніше через високу вартість будівництва.

«Там вартість будівництва така ж приблизно, як у метрополітені. Але якщо врахувати, що розмір щита у метро близько 6 м, а тут потрібно близько 18-15 метрів, то, по-моєму, 1 метр проходки коштує близько 60 тисяч євро. Відповідно, якщо ми говоримо про тунель під Дніпром, який буде завдовжки 7 км, можете порахувати, яка буде вартість», — сказав чиновник.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути