chrome firefox opera safari iexplorer

Проект будівництва Десятинки лежить на столі у головного архітектора міста?

23 листопада 2012 о 10:33

Влада впритул наблизилась до забудови Старокиївської гори. Проект будівництва Десятинної церкви вже знаходиться на столі у головного архітектора міста.

Про це заявив член Містобудівної ради Києва при ГУ містобудування та архітектури Олександр Бригинець.

«Не зважаючи на всі заяви Міністерства культури та КМДА, які нібито виступають проти цього будівництва, забудовник вже підготував проект зведення нової церкви. Це не вперше в Києві, забудовник не реагує на заборони та заяви влади і продовжує незаконні будівництва», — заявив О. Бригинець.

Депутат нагадав, що на скандальні будівництва на вул. Гончара, 17-23 та над станцією метро «Театральна» також існують заборони Прокуратури та рішення суду. Проте будівництва продовжувались і зрештою об’єкти були зведені.

«На мою думку, в справу мають втрутитися керівники УПЦ Московського патріархату. Сподіваюсь, вони публічно відмежуються від незаконної забудови Десятинної церкви», — висловив сподівання О. Бригинець.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство культури України висловило свою позицію щодо підтримки думки провідних дослідників у галузі візантійської та давньоруської архітектури, що нині не можливо виконати науково-обґрунтоване відтворення Десятинної церкви (ХХ ст.) для її будівництва в натурі.

Крім того, у Міністерстві культури визнали, що Старокиївська гора перебуває у критичному стані, тому не витримає будівництва і сповзе донизу разом з Національним музеєм історії України.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути