chrome firefox opera safari iexplorer

Південно-Західна залізниця кататиме туристів на ретро-поїзді

19 липня 2011 о 16:24

Південно-Західна залізниця збирається катати туристів на ретро-поїзді. Радянський паровоз серії «Л» з Луганська, який побудували в1953 році, буде возити кілька сучасних вагонів історичними маршрутами.

«Наприклад, це можуть бути поїздки з Києва до Білої Церкви, Трипілля, Переяслав-Хмельницького або Чернігів. Напрямок можна вибрати будь-який, за бажанням замовника», — розповів начальник служби пасажирських перевезень Південно-Західної залізниці Олександр Болдов.

До ретро-паровоза можна чіпляти вагони з сидячими місцями, як в електричці, купейні або вагон-салон для багатих туристів.

Такі поїзди не будуть регулярними. Подорожі на паровозі будуть здійснюватися під замовлення турфірм, організацій або простих громадян. Щоб замовити поїздку, потрібно безпосередньо звертатися на ПЗЗ.

«Ми організували презентаційну поїздку до Білої Церкви — вона обійшлася в 15 тисяч гривень в обидва кінці. Вартість буде змінюватись в залежності від набору послуг і дальності поїздки», — зазначив Болдов.

Швидкість такого паровоза — 60-80 км/год. Він їздить на мазуті. Паровози такого типу не експлуатувалися з 1968 року, коли їх замінили більш сучасними тепловозами.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути