chrome firefox opera safari iexplorer

Ресурсів Чорноморського шельфу вистачить на 50 років

11 липня 2011 о 15:17

Потенціал Чорноморського шельфу можна оцінити в 1,5 мільярдів тонн умовного палива, заявив президент Асоціації газових трейдерів України Роман Сторожев.

«Це досить великі запаси. І за тих темпів видобутку, які можуть бути на них реалізовані — це близько 50 років активних розробок», — сказав він.

За його словами, у розробці Чорноморського шельфу зацікавлені компанії, що є світовими лідерами галузі.

«Є компанії, зацікавлені в роботах. Це і світовий лідер глибоководного буріння StatOil, і той же самий Shell, і низка інших компаній... Тобто загалом охочих достатня кількість. І це не компанії, у яких немає грошей, а серйозні процвітаючі компанії, які здатні надати інвестиції», — підкреслив Сторожев.

Експерт також відзначив необхідність для інвесторів гарантій з боку України.

«Це в першу чергу гарантії держави інвесторам, що не буде змінено правила гри, і що інвестору гарантовано збереження його коштів та права на використання тих родовищ, на які він отримає ліцензію, або державні гарантії за договорами про спільну діяльність, або про розподіл продукції», — сказав президент АГТ.

«Найближчим часом, думаю, ми побачимо проекти документів, які такі гарантії серйозним інвесторам будуть надавати», — додав він.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути