chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні запрацювала «Соціальна біржа ресурсів»

21 квітня 2011 о 00:23

В Україні з’явився новий інтернет-портал для третього сектору «Соціальна біржа ресурсів». Присвячена цій події прес-конференція пройшла 19 квітня 2011 року в приміщенні Першого інформаційного порталу «Обозреватель». У ній взяли участь президент Всеукраїнського благодійного фонду «Соціальне партнерство» Артем Макєєв та Голова Правління Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000», Президент Асоціації благодійників України» Олександр Максимчук.

Портал «Соціальна біржа ресурсів» надає благодійним фондам, громадським організаціям, бізнес-структурам та фізичним особам можливість розміщувати інформацію про ресурси, якими вони можуть ділитися, а в подальшому – обмінюватися.

Філософія творців порталу проста: це вільний майданчик, де користувачі самі шукають, обмінюються, дарують ресурси. Хтось має у надлишку теплий одяг і ліки, гарні зв’язки в ЗМІ, невеликий мікроавтобус, волонтерів тощо. Інші мають потребу у продуктах харчування, одноразовому посуді для благодійної їдальні, автомобілях, госптоварах, канцтоварах для офісу, спортінвентарі, обладнанні для заходів. Після реєстрації на порталі кожен розміщує свої пропозиції, після чого відбувається обмін.

Ідея створення порталу належить Всеукраїнському благодійному фонду «Соціальне партнерство». «Часто благодійники в своїй роботі стикаються з нехваткою ресурсів, у той час коли багато чого лежить «без потреби», – розповідає Артем Макєєв. – Так виникла ідея створити портал, який зможе консолідувати ресурси. «Соціальна біржа ресурсів» також має на меті сприяти новоствореним організаціям, у яких виникає бажання допомагати».

«Сьогодні благодійникам в Україні дуже бракує комунікацій, – підкреслив Олександр Максимчук. – Є багато людей, які готові чимось поділитися, але вони не знають, кому саме потрібні їх послуги, товари чи ресурси». За його словами, в Україні сьогодні відсутня благодійна інфраструктура, бракує системного контакту між отримувачами благодійної допомоги та самими благодійниками. «Ми створили Асоціацію благодійників для того, щоб спільно налагоджувати благодійну систему, щоб люди могли легко допомогти один одному не лише матеріально, а своїми зусиллями, вмінням, талантом. «Соціальна біржа ресурсів» – це один з таких майданчиків, який створює дуже потрібні комунікації», – наголосив Олександр Максимчук. Президент Асоціації благодійників України зазначив, що АБУ підтримуватиме й інші потужні інтернет-ресурси, які допомагають людям надавати і знаходити допомогу. «Я вважаю, чим більше буде таких комунікативних майданчиків, тим більше виграють всі», – сказав він.

Користувачами порталу «Соціальна біржа ресурсів» є громадські та благодійні організації, донорські структури, органи влади, соціально відповідальний бізнес, а також ініціативні громадяни. Портал надає своїм користувач можливість безкоштовно розміщувати ресурси, встановлювати і підтримувати контакти з іншими користувачами з метою обміну інформацією та ресурсами, розміщеними на сайті.

Розмістила Катерина Зоркіна

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути