chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні — День жалоби

31 липня 2011 о 11:47

У зв’язку з аваріями, що сталися 29 липня 2011 року на шахтах «Суходільська-Східна» м. Суходільськ Луганської області та ім.В.М.Бажанова ДП «Макіїввугілля» Донецької області і призвели до людських жертв, Президент України Віктор Янукович оголосив неділю, 31 липня 2011 року, днем жалоби в Україні.

Про це повідомили у пресс-службі Президента України.

Цього дня буде приспущено Державний прапор України на будинках та спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій на території України, закордонних дипломатичних та інших установ України.

Органам державної влади та іншим установам рекомендовано обмежити проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

За повідомленням МНС, станом на 6 год. 31 липня пошуково-рятувальні роботи завершено. На шахті «Суходільська-Східна» на Луганщині загинуло 26 гірників, 2 постраждало.

Крім того, за даними МНС, вилучено з-під завалів тіла загиблих гірників на шахті ім. Бажанова у Макіївці Донецької області.

Загинули 11 шахтарів та 4 — постраждали (3 гірників у стані середнього ступеня тяжкості госпіталізовано до лікарні м. Макіївка та 1 гірника у вкрай важкому стані госпіталізовано до лікарні м. Донецьк).

Пошуково-рятувальні роботи завершено.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути