chrome firefox opera safari iexplorer

У результаті вибуху на шахті в Луганській області загинули 16 осіб

29 липня 2011 о 09:02

Щонайменше 16 гірників загинули і 10 зникли в результаті вибуху на шахті Суходільська-Східна, повідомило МНС України.

У м. Суходільськ Краснодонського району на шахті Суходільська-Східна на горизонті 915 м стався вибух, за попередніми даними, в результаті якого загинули 16 гірників і двох гірників з опіками і травмами різних ступенів тяжкості госпіталізовано.

Про це повідомляє прес-служба МНС України.

Усього на аварійній ділянці працювали 28 гірників. Доля 10 гірників залишається невідомою.

До пошуково-рятувальних робіт залучено 11 відділень Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Причина вибуху встановлюється.

На місці аварії працюють: робоча група, яку очолює міністр енергетики та вугільної промисловості Бойко, і оперативна група Головного управління МНС в Луганській області.

У МНС координацію пошуково-рятувальних робіт здійснює оперативна група.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути